RBwebdesigner © 2016 - De Bandenberg

VACO

openingstijden

maandag t/m vrijdag
8.00 - 17.00 uur
zaterdag
8.30 - 12.30 uur

"De Bandenberg"

Robijnstraat 11

7554 TK HENGELO

Tel. 074-29 10 851

Fax. 074-25 04 827

Email: info@bandenberg.nlContact gegevens


Al meer dan 30 jaar een begrip in Hengelo

Bestelwagenbanden

Voor welk band kies ik


Steeds meer van de auto’s op onze wegen vallen onder de categorie bestelwagens. Ze vervoeren probleemloos zware lasten bij hoge snelheden. Veiligheid en comfort voor u en uw medegebruikers spelen een grote rol. Banden spelen daarbij een hoofdrol.


Wanneer u veel vervoert zal de kostprijs per kilometer voor u van groot belang zijn, evenals de prijskwaliteitsverhouding van de banden en wielen. Omdat de bandenkosten gemiddeld een kwart van de totale onderhoudskosten van een beroepsgoederenvervoerder vormen, moet op een veilige manier zoveel mogelijk kilometers met een band gemaakt kunnen worden.


Soort band


Bestelwagenbanden worden vaak blootgesteld aan een grote (over) belasting en onvoldoende bandenspanning. Bij de bestelwagens wordt hiervoor een versterkte autoband genomen, de reïnforcerd band. Dit zijn banden die personenauto eigenschappen combineren met bedrijfsauto efficiency. De structuur van deze band is versterkt, waardoor een hogere spanning dus ook een zwaardere belasting mogelijk is.De keuze van een band


Er wordt gekeken naar zaken die direct van invloed zijn op uw bandenkeuze zoals de belasting (soort lading), de routes die worden afgelegd (stadsverkeer of lange afstanden). Er is ruimte keuze uit diverse types en merken, van A -merkbanden tot budgetbandenGoed onderhoud


Een goed onderhoud, bijvoorbeeld controle van de bandenspanning van bedrijfswagenbanden, verlengt de levensduur van de banden aanzienlijk. Goed gemonteerde en gebalanceerde banden en wielen plus een perfecte uitlijning hebben een positieve invloed op de stuurgeometrie van de bus. Bovendien heeft dit direct invloed op bandenslijtage, assen, veersystemen en de asbelasting.