RBwebdesigner © 2016 - De Bandenberg

VACO

openingstijden

maandag t/m vrijdag
8.00 - 17.00 uur
zaterdag
8.30 - 12.30 uur

"De Bandenberg"

Robijnstraat 11

7554 TK HENGELO

Tel. 074-29 10 851

Fax. 074-25 04 827

Email: info@bandenberg.nlContact gegevens


Al meer dan 30 jaar een begrip in Hengelo

Landbouwbanden

Landbouwvoertuigen moeten onder wisselende werkomstandigheden opereren. Bij het oogsten dient gewasbeschadiging beperkt te blijven en in natte jaargetijden mag de tractor niet in de drassige bodem wegzakken. Bij de keuze van de juiste band en het juiste gebruik van de band komt dus veel kijken.


Optimale presentaties


Vooral omdat meer en meer landbouwvoertuigen een multifunctioneel karakter krijgen, met meerdere banden/wielensets per voertuig, wordt de roep om vaktechnische kennis van montageactiviteiten steeds luider. Bij landbouwbanden is een optimale trekkracht, een goed draagvermogen, lage rolweerstand en een minimale bodemdruk belangrijk.

Compromis


Eigenlijk dient er altijd een compromis gesloten te worden bij de keuze van een landbouwband. Dit  compromis heeft met name betrekking op trekkracht vs, insporing, of op rijden op land vs. weg. Brede banden met speciale profielen en een sterk karkas moeten dus een balans zien te vinden voor optimale presentaties op het land en snelheid op de weg.    

De keuze van een band is niet zomaar gemaakt. Wilt u een gedegen advies? Dan bent u bij ons op het juiste adres.


Radiaal


De introductie van radiaalbanden voor landbouwvoertuigen is een groot succes gebleken. Steeds meer bandenproducenten gaan ertoe over om radiaalbanden voor de meest uiteenlopende landbouwtoepassingen te ontwikkelen en te introduceren.