RBwebdesigner © 2016 - De Bandenberg

VACO

openingstijden

maandag t/m vrijdag
8.00 - 17.00 uur
zaterdag
8.30 - 12.30 uur

"De Bandenberg"

Robijnstraat 11

7554 TK HENGELO

Tel. 074-29 10 851

Fax. 074-25 04 827

Email: info@bandenberg.nlContact gegevens


Al meer dan 30 jaar een begrip in Hengelo

Nieuws - winterbandenpicht

Definitie winterband:


De media legt de bepaling voor geschikte banden meestal uit winterbandenplicht. En naar verwachting zal de plicht tot het aanpassen van de banden aan de weeromstandigheden zich inderdaad bewijzen als winterbandenplicht. Hierdoor is de afgelopen maanden de discussie ontstaan war in deze context geschikte winterbanden zijn of wat een concrete definitie is van winterbanden.


Op dit moment bestaat er echter géén wettelijk voorgeschreven definitie van winterbanden.
Wel omschrijven bepalingen als de ECE -bepaling nr. 30, EU -richtlijn 92/23 en

§ 36 van de Duitse straβenverkehrs-Zulassungs-Ordnung winterbanden uitsluitend als banden met de aanduiding M+S, M&S of M.S. dit zou betekenen dat álle banden met een M+S -aanduiding (inclusief sommige zomerbanden) juridisch gezien geschikte winterbanden zouden zijn.


Sommige bandenproducenten gebruiken naast M+S –aanduiding daarom ook het sneeuwvloksymbool. Het gebruik van de sneeuwvloksymbool op een winterband is momenteel alleen verplicht in de Verenigde Staten en Canada. In de EU is het slechts een vrijwillige en niet juridisch verplichte aanduiding. Echter, gangbare Amerikaanse tests wijzen uit dat de banden mét het sneeuwvloksymbool 10% meer tractie hebben op een besneeuwd wegdek dan banden zonder dit symbool. Bovendien is de betekenis van het sneeuwvloksymbool voor zowel de bandenspecialist als de consument onmiskenbaar.


Bovenstaande betekent  niet dat winterbanden die op dit moment nog niet met het symbool zijn uitgerust, daarmee automatisch minder of helemaal geen winterbandeigenschappen hebben of zelfs verkeersrechtelijk in Duitsland en Europa niet als winterbanden worden beschouwd. Toch adviseert vereniging VACO met het oog op de nieuwe Duitse StVO en de consequenties voor uw klanten na uitgebreid overleg met de Duitse branchevereniging BRV, alléén banden als winterbanden te verkopen die zowel de M+S –aanduiding als het sneeuwvloksymbool bevatten.


VACO –advies: M+S-banden met sneeuwvloksymbool