RBwebdesigner © 2016 - De Bandenberg

VACO

openingstijden

maandag t/m vrijdag
8.00 - 17.00 uur
zaterdag
8.30 - 12.30 uur

"De Bandenberg"

Robijnstraat 11

7554 TK HENGELO

Tel. 074-29 10 851

Fax. 074-25 04 827

Email: info@bandenberg.nlContact gegevens


Al meer dan 30 jaar een begrip in Hengelo

Meten van de profieldiepte

Voor het afvoeren van vocht, zoals regenwater, is profieldiepte op de band van levensbelang. Bij een nat wegdek geldt: hoe meer profiel er op een band zit hoe beter het water afgevoerd kan worden. U heeft dan veel meer grip op de weg en een kortere remweg.


Regelmatige controle van het bandenprofiel


Controleer het profiel van uw banden regelmatig om uit te vinden wanneer een band moet worden vervangen. Alle banden van personenauto’s, bestelauto’s en vrachtauto’s hebben slijtage indicatoren die in het profiel zijn verwerkt.

Als het profiel slechts op één of twee plaatsen verslijt, kan dat een teken zijn dat de band niet de juiste spanning heeft. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van ongelijkmatige slijtage en de oorzaken daarvoor:


 zaagtandrandjes: verkeerde uitlijning


 slijtage op beide schouders: te lager bandenspanning


Kortom


veel meer veiligheid voor u, uw passagiers en uw medeweggebruikers. Laat daarom de profieldiepte van uw banden regelmatig controleren. Voor betere rijeigenschappen en grotere veiligheid adviseren zowel bandendeskundigen als consumenten- en verkeersveiligheidsorganisaties de banden bij een restprofiel van 2 millimeter te laten vervangen.

Service - Profieldiepte