RBwebdesigner © 2016 - De Bandenberg

VACO

openingstijden

maandag t/m vrijdag
8.00 - 17.00 uur
zaterdag
8.30 - 12.30 uur

"De Bandenberg"

Robijnstraat 11

7554 TK HENGELO

Tel. 074-29 10 851

Fax. 074-25 04 827

Email: info@bandenberg.nlContact gegevens


Al meer dan 30 jaar een begrip in Hengelo

Reparatie van banden


Een lekke band is vervelend, komt altijd ongelegen en kost geld. Vervanging van de band is echter niet altijd noodzakelijk. Bandenreparatie is een goed, veilig en vooral ook voordelig alternatief. Bepaalde inrijdingen kunnen namelijk nog vakkundig en veilig hersteld worden. Het reparen laat u uiteraard wel over aan de reparatiespecialist bij het VACO-gecertificeerde bandenservicebedrijf. Reparatie van een band hangt van een aantal zaken af.


Naast een soort type bans, zijn de grootte en plaats van de beschadiging van belang. Wanneer de beschadiging in het loopvlak, zijwand of schouder van de band zit, is reparatie mogelijk. Bevindt de beschadiging zich in de hiel, dan kan een band niet gerepareerd worden.

Voor reparatie wordt zowel de binnen- als de buitenzijde van de band uitvoerig door de reparatiespecialist geïnspecteerd. Gekeken wordt of het verlies van bandenspanning geleid tot inwendige beschadigingen in de band die reparatie onmogelijk maakt.


Opbouw van een band


Als we een autoband doorsnijden, lijkt deze uit één geheel te bestaan. Door het vulkaniseren van de band (chemisch uitharden) is het moeilijk om verschil te zien tussen de oorspronkelijke delen waaruit de band is opgebouwd. Toch verschillen deze delen onderling sterk. De samenstelling is afgestemd op hun functie.


De belangrijkste delen van een band zijn:


 karkas (ply-lagen)

 hielen
 

 voering
 

 loopvlak

 gordels

 zijkanten


Voor bandenreparatie kunnen verschillende soorten materialen gebruikt worden. De keuze  voor een bepaald matriaal is afhangkelijk van de plaats en de grootte van de beschadiging en van de reparatiemethode waarvoor gekozen wordt. Onze specialisten kunnen u hierover alles vertellen

Service - Reparatie